Prijavi se na naše novičke in prejmi kodo dobrodošlice!

Juha z riževimi rezanci

Juha z riževimi rezanci

2 porciji

ČAS ZA PRIPRAVO: 20 minut

ČAS ZA PEČENJE: 3 minute

 

SESTAVINE

1 velika čebula

3 stroki česna

sol, poper, lovorjev list, peteršilj, listi stebelne zelene, timijan , rožmarin

2 korenčka narezana na trakove

1 mala bučka narezana na trakove

4 veliki šampinjoni

4 manjši cvetovi brokolija

malce svežega čilija/po okusu

manjši šop drobnih kalčkov

jušna osnova

1 paket riževih rezancev

The Amaze rastlinski trakci za žar BeefyOne

 

PRIPRAVA

Na vročem ognju prepražimo narezano čebulo do lepe rjave barve in ji dodamo na majhne kocke narezan česen. Na hitro prepražimo še timijan in rožmarin. Na zmernem ognju na hitro prepražimo na tanke trakove narezan rdeč korenček, gobice, brokoli in bučko ter vse zalijemo z jušno osnovo. Tako pripravljeno jed kuhamo še približno sedem minut in čisto na koncu dodamo še narezan peteršilj, liste stebelne zelene, malo koriandra ter manjši šop kalčkov. Čili in sol dodamo po želji.

Riževe rezance prelijemo z zelo vročo vodo, jih pustimo stati pet minut, nato pa jih ocedimo.

Na teflonsko ponev ali žar dodamo tri čajne žličke rastlinskega olja in na močnem ognju pečemo trakce 3 min. Ves čas mešamo, da trakci dobijo temno rjavo skorjico, saj s tem postanejo hrustljavi in sočni.

 

Pozor: Ponve ne pokrivajte s pokrovom, ker s tem trakci izgubijo hrustljavost.

V krožnik položimo riževe rezance, ki jih prelijemo z vročo juho in na koncu dodamo še The Amaze rastlinske trakce za žar Beefy One.

Dober tek!

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Nakupovalna košarica

Košarica je trenutno prazna