2 porciji
ČAS ZA PRIPRAVO: 20 minut
ČAS ZA PEČENJE: 3 minute
SESTAVINE
1 velika čebula
3 stroki česna
sol, poper, lovorjev list, peteršilj, listi stebelne zelene, timijan , rožmarin
2 korenčka narezana na trakove
1 mala bučka narezana na trakove
4 veliki šampinjoni
4 manjši cvetovi brokolija
malce svežega čilija/po okusu
manjši šop drobnih kalčkov
jušna osnova
1 paket riževih rezancev
The Amaze rastlinski trakci za žar BeefyOne
PRIPRAVA
Na vročem ognju prepražimo narezano čebulo do lepe rjave barve in ji dodamo na majhne kocke narezan česen. Na hitro prepražimo še timijan in rožmarin. Na zmernem ognju na hitro prepražimo na tanke trakove narezan rdeč korenček, gobice, brokoli in bučko ter vse zalijemo z jušno osnovo. Tako pripravljeno jed kuhamo še približno sedem minut in čisto na koncu dodamo še narezan peteršilj, liste stebelne zelene, malo koriandra ter manjši šop kalčkov. Čili in sol dodamo po želji.
Riževe rezance prelijemo z zelo vročo vodo, jih pustimo stati pet minut, nato pa jih ocedimo.
Na teflonsko ponev ali žar dodamo tri čajne žličke rastlinskega olja in na močnem ognju pečemo trakce 3 min. Ves čas mešamo, da trakci dobijo temno rjavo skorjico, saj s tem postanejo hrustljavi in sočni.
Pozor: Ponve ne pokrivajte s pokrovom, ker s tem trakci izgubijo hrustljavost.
V krožnik položimo riževe rezance, ki jih prelijemo z vročo juho in na koncu dodamo še The Amaze rastlinske trakce za žar Beefy One.
Dober tek!