2 porciji
ČAS ZA PRIPRAVO: 15 minut
ČAS ZA PEČENJE: 3 minute
SESTAVINE
4 dcl sojinega mleka
4 velike žlice dijonske gorčice
6-7 dcl sončničnega olja
3 velike žlice zrnate gorčice
8 češnjevih paradižnikov
3 listi zelene solate gentile
4 žličke trdo kuhane polente
6 špargljev
2 lista rdečega radiča
The Amaze Chicky one traksi ali The Amaze Ckicky Mix
PRIPRAVA
V blender vlijemo sojino mleko in dodamo dijonsko gorčico, ter zmiksamo. Hitrost nastavimo na najnižjo in počasi vlivamo sončnično olje dokler se tekočina ne spremeni v zelo gosto omako. Ročno primešamo gorčična semena. Če nimamo blenderja lahko miksamo tudi s paličnim mešalnikom.
Češnjeve paradižnike razpolovimo, solato gentile in radič operemo ter narežemo. Skuhamo gostejšo polento in jo ohladimo. Šparglje popečemo na žaru.
Na teflonsko ponev ali žar dodamo tri čajne žličke rastlinskega olja in na močnem ognju 3 minute pečemo The Amaze Chicky One trakce ali v polpete oblikovano maso The Amaze Chicky Mix.
Pozor: Ponve ne pokrivajte s pokrovom, ker s tem trakci in polpeti izgubijo hrustljavost.
V primerni posodi po želji sestavite zaporedje solat, na vrh položite The Amaze trakce ChickyOne, z majonezo pa lahko po želji prelijete solato ali jo dodate kot dodatek v posodici.
Dober tek!