4 pizze
ČAS ZA PRIPRAVO 5ur
ČAS ZA PEČENJE 10 min
SESTAVINE
- Amaze Ground
- 1 pelati San Marzano
- 2 dl olivnega olja
- 140 g vegan sira
- 2 rdeči čebuli
- 50 g bbq omake
- 2 glavici česna
- 200 g koruze
- 14 g soli
- 500 g moke Caputo
- 130 g droži
- 12 listov sveže bazilike
PRIPRAVA
TESTO
Testo pripravimo en dan pred samo peko. V posodo damo najprej 375 vode, nato dodamo 130 g droži in 500 g moke. Vse dobro premešamo in čez 20 min dodamo še sol. Vse še enkrat dobro pregnetemo nato pustimo testo počivat 3 ure. Testo razdelimo v 4 enako dele, jih damo v posodice in jih pospravimo čez noč v hladilnik. Tako je testo naslednji dan pripravljeno za pizzo. Pred samo peko damo testo vsaj eno uro prej ven iz hladilnika, drugače ga ne bomo mogli dobro oblikovat.
OSTALO
Pelate damo v posodo in jim dodamo malo olivnega olja in soli. Čebulo narežemo na čisto tanke kolute. Sir narežemo poljubno ali ga naribamo. Česen sesekljamo na drobno, koruzo operemo in baziliko osmukamo.
AMAZE GROUND
Na žlici olivnega olja prepražimo čebulo, da porjavi in ji dodamo Amaze Ground, ki ga dobro popečemo, da je lepo hrustljav. dodamo mu malce soli in ščep popra.
Testo raztegnemo po pomokani površini ki ga pomažemo z pelati. Dodamo mu česen, sir, Amaze Ground, rdečo čebulo, koruzo in na koncu še malo bbq omake. Ko je pizza pečena jo okrasimo še z svežo baziliko.
Dober tek!