Za dve osebi
ČAS ZA PRIPRAVO 10 minut
ČAS ZA KUHANJE 15 minut
SESTAVINE
Koktajl omaka
- 1 majhna skodelica paradižnikovega kečapa
- 1 majhna skodelica veganske majoneze
Burger
- 2 AMAZE JuicyThree burger polpeta
- 4 lista zelene solate gentile
- 4 rezine zrelega paradižnika, tanko narezanega
- 2 rezini rdeče sladke čebule, tanko narezane
- 8 kolobarjev kislih kumaric
- 15 g bbq omake
- 2 rezini Violife cheddar sira
- 2 burger bombete
- sončnično olje
PRIPRAVA
Koktajl omaka
Zmešaj skupaj paradižnikov kečap in vegansko majonezo.
Burger
Segrejemo ponev, namažemo burger bombeto s sončničnim oljem in jo položimo na ponev, ter jo pečemo dokler bombeta ne postane zlato-rjava. Odstranimo bombeto in jo imamo na toplem.
Ponev obrišemo do čistega in vanjo damo malo olja, položimo Amaze JuicyThree burger polpet v ponev in ga pečemo 2 minuti na vsako stran na močnem ognju.
Ko je burger polpeta skoraj pečena, dodamo nanj cheddar sir, v ponev žličko vode in pokrijemo ponev z pokrovko, da se sir stopi.
SESTAVLJANJE
Na spodnji in zgornji del bombice nanesemo koktajl omako in narezane kisle kumarice. Nanjo položimo pečen burger polpet s sirom, paradižnika, čebulo, gentile solato in na koncu vse še prelijemo z bbq omako. Naš burger pokrijemo z zgornjim delom bombete in ugriznemo vanj.
Dober tek!